Saturday, February 14, 2009

pengajaran berguna Mambang

Petang nie merupakan petang yang sangatlah penatnye sebab semalam baru je pegi kem bina insan guru yang diharap dapatlahmembina guru yang berguna n bertauliah inshaAllah.. Sepanjang beradanya kat kem tu, memang la sangat penuh jadualnya. pagi kene pegi surau, petang aktiviti, malam lak ade LDK(latihan dalam kumpulan) memang same lah macam kat NS(national service) dulu. Not bad la, banyak jugak la perubahan yang terjadi kat diri ni. dari negatif ke positif dan sebaliknya hehe...Dah la jadi penghulu lak tu. memang plek gile.tapi sekurang-kurangnya, dpat lah pengalaman berucap kat majlis, jadi lead untuk peserta, harap-harap, leh la gune pengalaman tu bile kuar nanti. Banyak benda yang nak diceritakan tapi susah la. emosi masih tak stabil. sepanjang berada kat sane, kami didedahakan dengan macam-macam aktiviti yang macam kurang berkesan sangat sebab, masa yang pendek (4hari 3 malam).

Perkemahan kat Mambang, Pahang ni, bermula hari Selasa ritu dan berakhir hari jumaat. perjalanan ke Mambang ambil masa selama, 5jam menaiki bas yang sangat membosankan(bas yang xde aircond). sangat teruk bukan...?...
Banyak la cerita, ade baek n ade yang tak baeknye, malas la nak bercerita pasal tu. untuk tahu, g la sendiri B.I.G n rase lah pengalaman yang sangat menarik n mendidik ini. Macam biase lah, ade yang seronok dan ade jugak yang kurang seronok(pade hal semuenye tak bez pn) hahahaa.

Sebenarnya terlalu banyak aktiviti yang dah atau penah kitorang buat, so, memang kurang seronok. Contohnya "Kamel kata" permainan dalam kumpulan ini memang selalu ade kat mane-mane kem motivasi pon. Ape la salahnya kalau dicipta sesuatu yang baru dan lain dari yang lain. Betol kan......hehe..
Tapi, pape pon, semuanya yang positif tu jadikan lah pedoman, yang negatif tu, jadikan lah pengajaran... adiossaaa...GooD LuCK Di UcaPKaN kepada semua yang menyertai B.I.G

0 comments: